Peter Pulles wordt 5de lid Raad voor de rechtspraak

Peter Pulles is voorgedragen als nieuw rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak. Dat maakte de ministerraad zojuist bekend. Hij wordt in september als 5de lid toegevoegd aan de Raad. Tot die tijd blijft hij zijn huidige functie als strafrechter in Limburg vervullen.

Uitbreiding

De Raad, die nu nog uit 4 leden bestaat, wordt uitgebreid omdat ontwikkelingen in het strafrecht – zoals de voorbereiding van een nieuw Wetboek van Strafvordering en digitale vernieuwing – veel bestuurlijke aandacht vragen. Pulles gaat zich vooral daarmee bezighouden. Naast zijn werkzaamheden voor de Raad blijft hij regelmatig strafzittingen doen. 

Ervaring

Pulles (1955) heeft sinds 1989 als rechter gewerkt in Gelderland, op de Nederlandse Antillen, in Rotterdam, Oost-Brabant, Amsterdam en Limburg. De afgelopen jaren was hij president van de rechtbank Limburg en hij vervulde ook landelijk bestuurlijke taken binnen de Rechtspraak, waaronder voorzitter van het Presidenten Raad Overleg en de Regiegroep Strafrecht. Sinds januari werkt Pulles weer fulltime als strafrechter.Bron: Rechtspraak.nl via Alle landelijke actualiteiten

Bel mij terug

Bel mij