Juridisch Bureau – Van der Meer & Philipsen

Als gerechtsdeurwaarderskantoor hebben wij de ontwikkelingen omtrent de verhoging van de competentiegrens op de voet gevolgd en hierop geanticipeerd. Wij hebben dan ook het Juridisch Bureau opgericht.

Naast de klassieke incassozaken kunnen wij u juridisch nog beter bijstaan, ook in andere juridische zaken dan incassozaken. Het Juridisch Bureau biedt u een gedegen en deskundige juridische ondersteuning op vele juridische gebieden. Zo zijn bijvoorbeeld twee van onze juristen gastdocent op de Hogeschool Utrecht (Beslag- en Executierecht en Burgerlijk Procesrecht).

Wij kunnen u bijstaan op de volgende rechtsgebieden:

 • Huurrecht
 • Arbeidsrecht
 • Verbintenissenrecht (overeenkomsten en alles wat daarbij komt kijken, waaronder bijvoorbeeld het niet nakomen daarvan, maar ook onrechtmatige daad)
 • Goederenrecht (bijvoorbeeld: wie is eigenaar?)
 • Beslag- en executierecht (wat kan/mag wel en wat niet?)

U kunt altijd bij ons binnenlopen voor advies en wij zullen u op onze beurt eerlijk en gedegen adviseren. Indien een zaak niet geschikt is om door ons Juridisch Bureau behandeld te worden, kunnen wij desgewenst bemiddelen in de keuze voor een advocaat.

Onze tarieven zijn scherp en concurrerend met de advocatuur, terwijl de dienstverlening vergelijkbaar of beter is. Bovendien krijgt u korting op ons uurtarief indien u vooraf uren inkoopt. Hoe meer uren hoe lager het uurtarief.

Naast onze juridische bijstand, geven wij ook cursussen. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Actualiteiten huurrecht
 • Gedwongen ontruiming
 • Inleiding beslag- en executierecht.
 • Loonbeslag (derdenbeslag), hoe werkt dat, wat zijn de vereisten en wat zijn de verplichtingen van de diverse partijen.
 • Effectief debiteurenbeheer.

De cursussen kunnen desgewenst op maat worden gemaakt en bij u op het bedrijf worden gegeven.

Voorbeelden:

 • U heeft een werknemer die niet functioneert en u bent van mening dat doorgaan geen zin heeft. Wat zijn uw rechten en plichten? Wij kunnen u adviseren en met u een traject uitstippelen.
 • U verhuurt een woning en u bent tot de ontdekking gekomen dat uw verhuurder helemaal niet in de woning woont, maar dat in de woning voor u volstrekt onbekenden verblijven. Wij kunnen u bijstaan om aan deze situatie een eind te maken.
 • U hebt een keuken geplaatst bij een particulier en de particulier betaalt uw laatste termijn niet omdat hij van mening is dat een kastdeurtje niet helemaal recht hangt. Wij adviseren u over uw rechten en plichten en helpen u om een oplossing te verkrijgen.
 • U hebt een tweedehands auto gekocht bij een garage en de auto blijkt al snel gebreken te vertonen. De garagehouder wijst op een bepaling in de algemene voorwaarden waarin staat dat op de auto geen garantie wordt verleend. Wij helpen u om uw recht te halen.
 • U staat op het punt om een belangrijke opdracht te sluiten, maar twijfelt aan de overeenkomst die de andere partij heeft voorgelegd. Wij kunnen de overeenkomst en eventueel bijbehorende voorwaarden voor u beoordelen en – indien gewenst – de onderhandelingen voor u voeren. Wij kunnen uiteraard ook de door u gebruikte overeenkomsten en (algemene) voorwaarden tegen het licht houden.
 • U wordt aangeschreven door een incassobureau voor een vordering waar u het helemaal niet mee eens bent. Nu komen er ook allerlei hoge kosten bij. Wij kunnen voor u een inschatting maken over uw kansen en namens u de zaak behandelen.
 • Er is beslag gelegd op uw woning voor een relatief kleine (door u bestreden) onbetaalde rekening en nu wordt gedreigd met de verkoop van uw woning. Mag dat zo maar? Wij helpen u en zullen u adviseren over uw rechten en plichten.
 • Regelmatig komt een gerechtsdeurwaarder bij uw bedrijf langs met een zogenaamd derdenbeslag, waarmee beslag wordt gelegd op een deel van het salaris van één van uw werknemers. U vult braaf het bijbehorende formulier in, maar vraagt zich eigenlijk af of u dat wel goed doet en wat uw rechten en plichten zijn. Wij kunnen u op maat bijscholen. Stap voor stap zullen wij u uitleggen welke procedure wordt doorlopen en wat u rechten en plichten zijn. Ook zullen wij hierbij ingaan op de rechten en plichten van uw werknemer.

Auteur: mr. S.J. (Simon) Schram

Direct contact

+31 (0)72-5147000 +31 (0)72-5147029 info@vdmph.nl

Van der Meer & Philipsen

Rogier van der Weydestraat 2
1817 MJ Alkmaar

Nieuws

Wet bekendmakingen aan personen zonder bekende woon- of verblijfplaats...

Lees verder

Per 1 mei: Versneld hoger beroep door second opinion...

Lees verder

Rule of law rapport: Nederlandse rechtspraak scoort hoog op onafhankelijkheid...

Lees verder

Reactie Hoge Raad en Rechtspraak op overlijden Peter R. de Vries...

Lees verder