Hoe gaat Van der Meer & Philipsen om met het Coronavirus?

Kantoor

Het kantoor blijft geopend, zodoende kan er worden betaald. Bij voorkeur dient men dit per pin te doen en niet contant. Hiervoor geldt dat wij de adviezen van het RIVM in acht houden.

Wij zijn telefonisch verminderd bereikbaar en vragen u per email contact te zoeken; als opdrachtgever kunt u gebruik maken van “dossier online” voor inzage in uw dossier. Wij vragen uw begrip voor een eventueel iets langere behandeltijd.

Deurwaarders

Onze deurwaarders blijven gewoon aan het werk. Ze rijden hun routes en betekenen exploten. Ook hierbij houden wij ons aan de adviezen van het RIVM. Dus voor zover mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.

Hoe ongemakkelijk ook, daarmee is het uitreiken van een exploot met enige aanpassing wel mogelijk, zeker ingeval het bijvoorbeeld een exploot voor een rechtspersoon met een bemande receptie betreft.

Aangezien we niet noodzakelijk contact moeten vermijden, laten onze deurwaarders de stukken achter in een gesloten envelop, zonder contact met de debiteur of eventuele huisgenoten.

In de uit te reiken stukken vermelden we waarom de overhandiging op deze manier gebeurt. Uiteraard zijn we telefonisch bereikbaar om eventuele vragen direct te beantwoorden.

Rechtbanken

De rechtbanken en gerechtshoven zijn vanaf dinsdag 17 maart gesloten. Tot en met 6 april vindt er geen rolzitting of mondelinge behandeling plaats.

Nieuwe dagvaardingen die net zijn betekend of nog uitgebracht moeten worden kunnen gewoon bij de rechtbanken worden aangebracht. 

De rechtbank zorgt ervoor dat de gedaagde een brief ontvangt waarin wordt bevestigd dat hun zaak wordt aangehouden.

Voor lopende zaken (ook verstek) wordt een looptijd van in principe 4 weken aangehouden.

Vonnissen worden zoveel mogelijk op de geplande datum gewezen. Het kan zijn dat zaken worden uitgesteld, hier zullen wij u van op de hoogte houden.

 

Wij begrijpen dat de complete afhandeling wellicht enig aanpassingsvermogen vergt. Gezien de situatie waarin wij allen verkeren, hopen wij op uw begrip.

Direct contact

+31 (0)72-5147000 +31 (0)72-5147029 info@vdmph.nl

Van der Meer & Philipsen

Rogier van der Weydestraat 2
1817 MJ Alkmaar

Nieuws

Wet bekendmakingen aan personen zonder bekende woon- of verblijfplaats...

Lees verder

Per 1 mei: Versneld hoger beroep door second opinion...

Lees verder

Rule of law rapport: Nederlandse rechtspraak scoort hoog op onafhankelijkheid...

Lees verder

Reactie Hoge Raad en Rechtspraak op overlijden Peter R. de Vries...

Lees verder